MENÜ

DUYURU :

Bildirimlere izin vererek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Ziraat Bankasının karı yüzde 27 arttı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın bu yılın 3. çeyreğinde 614 milyon lira, yılın ilk 9 ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla 1 milyar 886 milyon lira net kar elde ettiğini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, küresel bazda yaşanmakta olan krizin ve gelişmiş ülkelerin bankacılık sektörlerinde görülen olumsuzlukların, geleceğe ilişkin belirsizlikleri ve belirsizlik ortamında iş yapma kabiliyetlerinin önemini artırdığını ifade etti.

Bankaların bilançolarının özellikle de öz kaynak yapılarının çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın, Ziraat Bankası'nın, istikrarlı olarak büyüyen, güçlü ve ekonomiye daha fazla katkıda bulunan bir banka olma hedefiyle, daha fazla keskinleşen rekabet ortamına hazırlandığını kaydetti.

Sürdürmekte oldukları değişim projesini, finansal ve iş modeli olarak iki alanda etkileşimli ve paralel şekilde yürüttüklerini belirten Aydın, bu çerçevede altyapıyı güçlendirerek dönüştürmekte olduklarını, öz kaynaklarla uyumlu bilanço yönetiminin yanı sıra müşteri ile çalışma alışkanlıklarını yeniden tanımlamanın öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

"Finansal yapılanma çerçevesinde olumlu seyir devam ediyor"

Aydın, finansal yapılanma çerçevesinde izlenen aktif-pasif yönetimi stratejileri ile bilanço yapısının öz kaynaklarla uyumlu hale geldiğini, sermaye yeterliliği, karlılık ve verimlilik kapsamında olumlu seyrin devam ettiğini kaydetti.

Aktif ve öz kaynak karlılığında kayda değer gelişmeler görüldüğünü ifade eden Aydın, 2012 yılı 3. çeyreğinde 614 milyon lira, yılın ilk 9 ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla 1 milyar 886 milyon lira net kar elde edildiğini belirtti.

Finansal yapılanmanın yanı sıra iş modelinin müşteri odaklı olarak yeniden tanımlandığına vurgu yapan Aydın, müşteri segmentasyonunun gerçekleştirildiği, bölge ve şubelerin bu segmentasyon ile uyumlu olarak yeniden yapılandırıldığını bildirdi.

Yurtiçi ve yurtdışı iştirakler ile matris bir organizasyon yapılanmasına gidildiği hususlarına değinen Aydın, şunları kaydetti:

"Bankamızda tamamen iç kaynak kullanımı ile devam eden farklı ölçekte yaklaşık 100 proje sürdürülmektedir. Etkin proje yönetimi ile bankamızın önemli bir kısmını ifade eden yaklaşık 600 şubede yeni iş modeline geçilmiş olup tüm şubelerde söz konusu geçiş süreci 2013 yılı 1. çeyreği itibariyle tamamlanmış olacaktır.

Müşteri odaklı dinamik bir iş süreçleri yönetimi tasarlanmış olup birebir müşteri ilişkileri yönetimine ve ürün odaklı bankacılık kavramından 'Ziraat Finans Grubu Müşterisi' kavramına yönelmiş durumdayız. Stratejilerini yeniden belirlemekte olduğumuz 16 ülkedeki banka ve şubelerimizde daha etkin bankacılık yapacağız. Çeşitli alt sektörlerde faaliyet göstermekte olan yurtiçi iştiraklerimiz ile birlikte finans sektörünün küresel ölçekte bir oyuncusu olmayı hedefliyoruz."

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, ölçek ekonomisi ve verimlilik artışı için merkezi operasyonun hayata geçirildiğini, hedefin tüm operasyonel süreçlerin etkinliğinin artırılması olduğunu ifade etti.

Teknolojik altyapıyı iyileştirme çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Aydın, risk iştahının kurumsallaştırılması yönünde önemli mesafeler kat edildiğini ve aktif kalitesinin proaktif bir anlayışla yönetilmesini sağlayacak sistemleri tasarlamakta olduklarını kaydetti.

Altın fiyatları bildiğiniz gibi sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Türkiye altın fiyatları, aslında dünya genelindeki bazı parametrelere bağlıdır. Yani sadece Türkiye'ye bağlı herhangi bir piyasa altın fiyatlarını belirlememektedir. Bildiğimiz gibi dünya genelindeki borsaların açılış kapanış saatleri aynı anda olmamaktadır. Dünyanın herhangi bir yerindeki altın borsasında işlemler sonlanırken, bir diğerinde henüz yeni başlamaktadır.

Altın, yatırım araçları arasında uzun vadede kazanç sağlayan güvenilir bir maden olduğundan ve dilediğiniz anda alıcı bulabileceğinizden dolayı, çok fazla tercih edilmektedir. Altın fiyatlarını aslında dünya genelindeki ekonomiler aynı anda belirler. Borsanın en güçlü ülkesi ABD'dir. Bu nedenle de altın fiyatlarında daha çok ABD etkili olmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde altın fiyatlarını, ABD'de yaşanan krizler sıkça etkilemiştir. Bu nedenle altın fiyatlarının ABD'nin çeşitli kurumlarının davranışları doğrultusunda etkilendiğini söyleyebiliriz.

Bir başka açıdan baktığımızda altın, sadece kıymetli bir maden olarak yer almamaktadır. Altın aynı zamanda bir mücevher hammaddesidir. Özellikle bazı ülkelerde, mücevhere önemli ölçüde talep vardır. Türkiye de mücevher talebi fazla olan ülkeler arasında yer alıyor. Mücevher piyasasındaki bu talepler de altın fiyatlarına etki eden bir diğer unsurdur.

Altının aynı zamanda bir maden olduğunu hesaba katarsak, endüstriyel alanda da altına ihtiyaç olduğunu görürüz. Endüstriyel ihtiyaçlar, altın fiyatlarını ufak bir oranda da olsa etkilemektedir.

Altın fiyatlarını takip etmek ve en uygun zamanda altın alımı yapmak, tabii ki yatırımcılar için en doğru seçenek olacaktır. Siz de altın fiyatlarını takip ederek yatırımınız için uygun zamanı bekleyebilirsiniz.