Denizbank Altın Alım Satım İşlemleri. Denizbank Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Denizbank Altın Alım Satım İşlemleri. Denizbank Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Denizbank tarafından sağlanan Altın Hesap özelliği sayesinde, sahip olunan paralar altına yatırım yaparak değerlendirilebilir. Böylelikle güvenli bir yatırım sağlanmış olmakla birlikte, altın gibi yükseliş trendine sahip olan finans aracının etkin bir şekilde kullanılması mümkün hale gelebilmektedir.

Denizbank Altın Hesap aracılığıyla açılacak hesapların sağlamış olduğu en büyük avantaj, çalınma, kaybolma ve sahtecilik gibi risklerin hiç birisine karışmadan, yani en genel anlamıyla sıfır risk alarak altınların muhafaza edilmesidir. Böylelikle güvenli bir yatırım yapılmış olmakla birlikte, aynı zamanda sahip olunan varlıklar da güvence altında olacaktır. Üstelik istenilen miktarda altın alınması da mümkün olmakla birlikte, bu konuda belirtilmiş bir kota yoktur. Denizbank Altın Hesabı nasıl açılır?

Bilineceği üzere günümüzde hemen hemen bütün bankalar teknolojik yenilikleri takip ederek dijital bankacılık esası etrafında elektronik ortamı çok iyi şekilde kullanmayı amaçlar. Denizbank da bu bağlamda elektronik dünyayı en işlevsel olarak kullanmayı misyon haline dönüştürmüş nadide bankalardan biridir.

Şube ve atmlerde yapılabilecek pek çok işlemi internet bankacılığı ya da mobil uygulama aracılığıyla kolaylıkla yapılması adına imkan tanıyan Denizbank, altın ve döviz gibi yatırım amaçlı kullanılabilecek araçlar adına da yatırım imkanlarını internet üzerinden sağlamaktadır.

Bu bağlamda belirtildiği gibi mobil uygulama ya internet bankacılığı işlevsel olarak kullanılabilir. Özellikle “Altın Hesabı” gibi son dönemde oldukça popüler olan ve yatırım amacıyla sıfır risk içeren hesapların açılması mobil uygulama aracılığıyla mümkün hale gelmektedir. Denizbank Altın Hesabı nasıl açılır?

Denizbank Altın Hesabı açabilmek için öncelikli olarak internet bankacılığının tanımlı olması gerekir. Bu durum söz konusu değilse, anında internet bankacılığının onaylanması adına talepte bulunulabilmektedir. Böylelikle mobil uygulama üzerinden alım, satım işlemleri de dahil olmak üzere altın hesabı açılabilir. Denizbank Altın Hesabı açma işlemleri için şu yönergeleri takip etmeniz gerekecektir:

  • İlk olarak mobil uygulama ya da internet bankacılığı açılarak giriş işlemleri yapılmalıdır.
  • Açılan ara yüzden sağ altta bulunan “İşlemler” bölümüne giriş yapılmalıdır.
  • Karşımıza çıkan panelden “Döviz ve Altın/Gümüş” kısmına tıklanmalıdır.
  • Sonrasında ortaya 3 farklı seçenek çıkacaktır. Buradan “Altın / Gümüş” seçeneğine giriş yapılmalıdır.
  • Bu aşamada “XAU” ve “XAG” seçeneklerinden “XAU” seçeneğinin yanında bulunan bölüme geçilerek, “AL” butonuna basılmalıdır.
  • Burada dikkat edilmesi gereken mesele satın alınacak tutarın “gram” ya da “TL” cinsinden olacak şekilde 2 farklı yöntem ile belirlenebildiğidir. Bu bağlamda sizin için hangisi uygun onu tercih edebilirsiniz. Fiyatlar güncel alış ve satış fiyatları olacaktır.
  • Tercih yapıldıktan sonra, işlemin yapılacağı hesap numarası seçilerek tutar girilip “Devam” butonuna basılmalıdır.
  • Son adımında tamamlanmasıyla işlem bitecektir.

Görüleceği üzere mobil bankacılık kullanılarak Denizbank Altın Alım Satım işlemleri tamamlanmış olacaktır. bunun dışında ekstra herhangi bir işlem yapmanıza gerek yokken, alım işlemlerinde olduğu gibi satış işlemlerinde de son derece büyük kolaylıklar sağlanmaktadır.

Altın satışı işlemlerinde de mobil uygulama ve internet bankacılığının kullanılması mümkündür ve hatta kullanılması durumunda özellikle hız konusunda büyük avantaj sağlayacağınızın altı çizilmelidir. Denizbank Altın Satışı için tıpkı alım işlemlerinde olduğu gibi aynı yönergeyi izlemek gerekir. Sadece “Döviz ve Altın/Gümüş” bölümüne giriş yaptıktan sonra “XAU” seçeneğinin karşısında bulunan “Sat” ibaresine tıklanması gerekecektir. Böylelikle satış işlemleri de anında hızla tamamlanabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken temel mesele döviz alış ve satış işlemlerinde olduğu gibi altın işlemlerinde de güncel tutarın anlık olarak işlemlerde geçerli olmasıdır.