Bitcoinin Avantajları Nelerdir İşlemleri Güvenli mi?

Bitcoin Nedir?

Aklınızda Bitcoin nedir sorusu varsa bu yazımızda sizlere bu cevabı net bir şekilde vermeye çalışacağız. Bir merkeze ya da bir kuruma bağlı olmadan tamamen kişiler tarafından kontrol edilen bir kripto para birimidir. Bitcoin, geçtiğimiz son 10 yılda gittikçe bir popülerlik kazanan kripto para birimidir. Blockchain teknolojisi ile inşa edilmiş somut olmayan bir dijital para birimidir. Aynı zamanda bir kripto para olduğu için de şifrelenmiş bir şekilde insanlara güven vermektedir.

Bitcoin, 2008 krizinin hemen ardından 2009 yılının ilk ayında Satoshi Nakamoto isimli anonim bir kişi ya da bir ekip tarafından ortaya çıkarılmıştır. Tamamen elektronik bir şekilde transfer edilebilen sanal bir paradır. Geçtiğimiz son 3-5 yıl içinde de inanılmaz bir şekilde değer kazanarak son derece değerli bir hale gelmiştir. Bitcoin aracılığıyla yapılan ilk alışveriş ise 2010 yılında gerçekleşmiştir. 10.000 BTC’ye 2 adet pizza alınmıştır.

Bitcoin Avantajları Nelerdir?

Bitcoin sanal bir kripto para olduğu için aslında temelde birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de aslında tam anlamı ile bir merkeze bağlı olmamasıdır. Bitcoin, hiçbir devlet, banka ya da otorite tarafından kontrol edilememektedir. Kullanıcılar da aslında bir bakıma bu yüzden bu kripto para birimini tercih etmektedir. Yaşadığımız dönemde tüm bu işlemler banka temellidir. Kripto paralar ise bunun dışına çıkmayı başarabilmişlerdir. Bu para biriminde insanlar direkt olarak kendi hesapları arasında transfer yapabilmektedir. Bu da ortada aracı olmadığı için komisyon masraflarını neredeyse sıfıra kadar indirebilmektedir. Özellikle son zamanlarda BTC tüm somut para birimlerine karşı değer de kazandığı için bu para birimi bir yatırım aracı olarak da görülmeye başlamıştır. Bu yüzden de son yıllarda inanılmaz bir piyasa hacmine erişmiştir.

Bitcoin İşlemleri Güvenli mi?

BTC transferleri, kripto teknolojisi yardımıyla yapıldığı için son derece gizli bir transfer yöntemidir. Çünkü para akışını tespit etmek neredeyse imkansızdır. Bu yüzden aslında bu para transferini çoğunlukla yasa dışı yollarla para gönderen insanlar yapmaktadır. Devletlerin bu para transferlerini izleyememesi bunun önünü açmıştır.

Peki Bitcoin işlemleri güvenli mi sorusuna gelirsek bunun büyük oranda sizlere güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak sonuçta bu para transferi dijital ortamlar üzerinden yapıldığı için bu güvenlik seviyesi yine de yüzde yüz değildir. Çünkü herhangi bir sanal korsanlık durumunda BTC hesabınız tehlikeye girebilir. Transferler de tamamen anonim bir şekilde gerçekleştiği için bu olayın önüne geçmek de bir hayli zordur.

Bitcoin Madenciliği

Bitcoin madenciliği bu sanal kripto paranın aslında üretilmesine denilmektedir. Çünkü elle tutulur bir para olmadığı için bir şekilde bu paranın kontrollü bir şekilde üretilmesi gerekmektedir. Genellikle yatırımcılar bu kripto para birimi üzerinden al-sat yaparak para kazanmaktadırlar. Ancak bunun farklı yolları da vardır. CPU temelli belli sistemler kurarak bu kripto paranın madenciliği de yapılabilmektedir ve bu şekilde de insanlara kazanç sağlamaktadır. Ancak sistem maliyetinin gereksinimleri gün geçtikçe arttığı için bu madencilikten para kazanmak gittikçe zor hale gelmiştir. Hem donanım maliyeti hem de elektrik giderleri gerçekten çok fazla olduğu için insanlar başka yollara başvurmuştur.

Bulut madenciliği de bunlardan sadece bir tanesidir. Bulut madenciliği belli servisler üzerinden insanların sanal bir şekilde sistem kiralamasıyla gerçekleşir. Bu sayede daha az maliyet ile insanlara madencilik fırsatı vermektedir. Bunun için internette birçok platform bulunmaktadır. Eğer siz de bulut madenciliğinden faydalanmak isterseniz internete yapacağınız küçük bir araştırma ile kendinize yakın gelen platformları bulabilir ve şansınızı burada deneyebilirsiniz.