Ana Sayfa Genel KYK Kredisini İstediğimiz Zaman İptal Edebilir miyiz? KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

KYK Kredisini İstediğimiz Zaman İptal Edebilir miyiz? KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve kredi imkanından yararlanmaya hak kazanan öğrenciler taahhütname onayı yapsa bile krediyi almak istedikleri zaman iptal etme hakkına sahiptirler. Öğrenim süreniz içinde tekrar kredi almak için başvuru yapmanız halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar kredi alabilirsiniz.  KYK Kredisini iptal eden öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra , kredi aldığı sürede aldığı sürede öder.

KYK Kredisini İptal Eden Faizli mi Geri Öder?

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

  • Borçlu öğrenim ve/veya katkı kredisi taksitini her dönemin son ayının son iş günü mesai bitimine kadar ödemekle yükümlüdür. Taksitleri daha sonraki bir tarihte ödeyenler zamanında ödememiş sayılırlar.
  • Ödeme günü (borcun aylıktan kesilmesi hali hariç) taksitin ödenmesi ile ilgili banka dekontu tarihidir.
  • Ödemeyi ve gününü kanıtlama yükümlülüğü borçluya ait olup, ödemelerde bir ihtilaf halinde Kurum kayıtları esas alınacaktır.
  • Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada, borçlarının bir yıllığı, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanmaktadır.
  • İvedilik kazanan borçlar bu tarihten başlayarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre vergi daireleri yada mal sandıklarınca tahsil olunarak, Kurum hesabına aktarılır.
  • KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

    Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler, e-Devlet adresi üzerinden e-devlet şifre bilgilerini girerek Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşabilirler. Daha sonra burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini gerçekleştirebilirler.